El projecte “Camins de natura” és una doble celebració, una festa compartida:
– Els 40 anys del primer itinerari de natura a Catalunya, el bosc de Santiga a Barberà del Vallès.
– Els 30 anys de la fundació de la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA).

L’itinerari va ser la resposta, l’any 1975, del Departament de Botànica de la Universitat Autònoma de Barcelona a la petició que havien rebut de l’empresa que gestionava el polígon industrial de Santiga a Barberà del Vallès. Es tractava de donar un ús educatiu a un bosquet de 16 ha que quedava als barrancs que el polígon no aprofitava. L’SCEA va néixer, deu anys després, a partir d’una colla de joves entusiastes defensors del territori, que van començar a promoure itineraris arreu de Catalunya amb l’esperança que la població conegués el funcionament dels ecosistemes i la interpretació del paisatge per comprometre’s en la seva salvaguarda. Aquesta web només és una part de la celebració. Del 9 de setembre al 31 de gener del 2016 podeu visitar l’exposició a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona. També ens podeu acompanyar a les activitats o als itineraris que hem programat, o bé escollir entre les 52 propostes autoguiades.

 

 

És un projecte de la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA) amb motiu de la celebració dels 40 anys del primer itinerari de natura i dels 30 anys de creació de la Societat.

Per fer possible aquesta festa hem hagut de recórrer un llarg camí i buscar complicitats. Per això, ens cal donar les gràcies:

– A la Generalitat de Catalunya, a la Diputació de Barcelona, a l’Ajuntament de Barcelona, a la Fundació La Caixa i a la Fundació Abertis que han aportat els fons necessaris. – Als socis de la SCEA per la seva feina desinteressada.
– I molt especialment, al Consell Assessor que ha aportat molta informació històrica i els criteris de valor que només donen els anys d’experiència.

Alba Castelltort i Albert Torras
Comissaris del projecte Camins de Natura, Itineraris vitals